nedelja, 24. november 2013

HOME SWEET HOME / LJUBO DOMA



In še uradno – MI SMO DOMA!!!! Bilo je nepozabno, Zambijo pogrešamo na polno, jočemo, smrkamo, pa tudi kihamo in kašljamo, ker to vreme je povsem neprizanesljivo za naše nežne dušice, navajene na 30 stopinj.


Zadnji dnevi so bili polni objemov, poljubov, skupinskih fotk, izmenjavanj naslovov, darilc, igranja z otroki (otroci so bili v pravem raju, saj smo jim dovolili veliiiiko stvari – se opravičujemo naslednji odpravi!!) in seveda kuhanja in peke, izmenjevanja receptov… In slovo od naše bolnišnice in pacientov, ki so s svojo skromnostjo in hvaležnostjo pustili ogromen pečat! Nikoli vas ne bomo pozabili!

In še enkrat hvala vsem vam, ki ste nas redno spremljali, podpirali, kupili šalčke za malčke ali donirali kak evro kar tako. Ker smo najverjetneje kaj pozabili omeniti, bi vam želeli še enkrat povedati, kam je šel vaš in naš denar, da bo vse črno na belem. Saj veste, da boste vedeli. In ko nas spet prime, da bi šli v Afriko, lahko spet računamo na vas! Hihi! Heeeeec! Res hvala še enkrat!

Torej, nabavili smo:

  • nujno potreben koncentrator za kisik z 2 cevkama (prej so imeli samo enega, ki so ga tovorili sem in tja in kadar sta ga recimo potrebovala 2 pacienta, nočemo niti vedeti, kako so se odločili, kdo ga bo dobil in kdo ne, saj je eden ostal brez kisika :(), 
  •  ogromno zdravil, brizgalk, rokavic,
  •  opremljali g. Cholo, da je bil njegov laboratorij vedno založen z reagenti, epruvetkami, raznimi testi, mikropipetami…,
  •  manšete in merilce tlaka,
  • zložljivo nosilo za pacienta, saj je bilo prejšnje povsem raztrgano,
  • nove španske stene za paciente, saj so bile prejšnje povsem polomljene in raztrgane,
  •  prepleskali ženski, moški in otroški oddelek, traŁaŁaŁa,
  •  združili finančne moči z naslednjo odpravo in kupili nov tank za vodo, saj je prejšnji puščal in cela bolnica je pogosto ostala brez vode za več ur,
  • spustili dušo v bolnišnici– aja, to je bilo zastonj :)

Nekaj šalčk je še vedno na voljo, tako da vsi zamudniki, le kontaktirajte nas! December je spet tu in šalčka za malčka je lahko kot nalašč za darilo. :) Šalčke boste lahko dobili tudi na naših predstavitvah.

Ves izkupiček bomo namenili Mr. Simutowetu, clinical officerju, ki je z dušo in telesom v nangomski bolnišnici, nas ogromno naučil in prepričal o svoji ogromni želji postati pravi zdravnik. Majhen korak za nas in zanj, a velik za Nangomo in tamkajšnje ljudi!
Več o tem v filmčku. Coming soon!

Ni komentarjev:

Objavite komentar