sobota, 17. avgust 2013

Saka saka


Kot smo že v prejšnjem javljanju omenili , je z novim zakonom Zambijska vlada letos določila, da morajo biti vsi moški od 7. do 25. leta obrezani. To naj bi dosegli do leta 2015 in s tem zmanjšali prenos spolno prenosljivih bolezni kar za 60%. Novi zakon pa za nas pomeni vikend garanje in švicanje. Ta vikend smo se na potep odpravila samo dekleta. Zakaj? Blaž je bil zelo priden in je bil rajši gospodinja, kot pa saka saka man, ker hitro lahko postane saka saka žrtev. (Že zelo dolgo ga zambijski gospodiči prepričujejo, naj se jim pridruži v kljub obrezanih, a se vztrajno upira.)
Že zgodaj zjutraj (ob 11ih !) smo se women saka saka team odpravile na podeželje oz. v vasico sredi ničesar, kjer smo šolsko učilnico spremenili v operacijsko dvorano s tremi operativnimi mizami. Z vsako uro smo bile bolj spretne in kljub temu, da smo delo opravljale skoraj samostojno, na vrsto žal niso prišli vsi otroci, saj nam je prej zmanjkalo materiala. V enem dnevu smo tako opravile 30 cirkumcizij (saka saka). Zgledalo pa je nekako takole...
1. Saka saka women team + Tina

2. Saka saka žrtve

3. Saka saka priprave na delo
4. Saka saka operacijska

5. Saka saka delo te utrudi

6. Saka saka tim dela načrte za naprej

Prav lepo pa pozdravljamo vse slovenske moške. Premišljujemo o odprtju s.p. in smo v pričakovanju zarezovanja belega slovenskega mesa. Vsi zainteresirani se lahko naročite na... do naslednjič. 
Vaš saka saka team.

3 komentarji:

  1. V vsaki objavi se vidi kako uživate in znate izkoristit vsak dan v Nangomi! Bravo bravo za pridnost, veliko dobrega ste že opravili! Imejte lepo nedeljo:)
    lp matej

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridni na kubik!! :)

    Lp iz deževnega Mengša. In še ne pooratorijski pozdrav :D

    OdgovoriIzbriši